12 Nisan 2013 Cuma

Kuran'da Matematik hatası var mı?

Kuran’da matematiksel bir hata olduğu, miras paylaşımı konusunda Nisa Suresi 11.ayettinde bildirilen oranların çelişki oluşturduğu yönünde bir iddia bulunmaktadır. İddiaya konu olan ayet şöyle:

İddia olarak şöyle bir örnek veriliyor “Bir adam ölür ve geride bir anne, bir baba, üç kız evlat ve bir de eş bırakır. Miras nasıl paylaşılacak?” Yukarıdaki ayette verilen oranlardan yola çıkarak bir hesap yapılıyor. “1/6 + 1/6 + 2/3 + 1/8 = 1,125” Oranların toplamı 1,125 çıkıyor. Yani oran 1,0 dan büyük, bu durumda Kuran’da matematiksel bir hata olduğu iddia ediliyor.

Bazı meallerde “(Ölenin) Bir çocuğu varsa” ifadesi “(Ölenin) çocuğu varsa” olarak çevriliyor. Ayette geçen ifade “Veledün” dur. Bu bir çocuk demek. Eğer iki çocuk kastedilseydi “Veledeyn”, ikiden fazla çocuk kastedilseydi “Evladun” ifadesi kullanılırdı. Burada bir çocuk kastedilmektedir. Dolayısıyla eğer tek bir çocuk varsa, bu durumda anne ve babanın her birisine 1/6 hisse vardır. Fakat yukarıdaki iddia için kullanılan örnekte üç kız çocuğundan söz edilmektedir. Dolayısıyla bu durumda anne ve babaya 1/6 hisse kalmaz. Buna göre yapılan hesapta ise yukarıdaki gibi oranlar toplandığında 1’den büyük bir oran çıkmaz. 

Kuran ile ilgili ortaya atılan iftiraların tümünün, Türkçe meallerden yola çıkılarak düz mantıkla yapıldığını bir kez daha görmüş olduk. Fakat bahsi geçen ayetlerin Arapça kelime kökenlerini araştırmış olsalar, yüce kitabımızda en ufak bir çelişki ya da yanlış olmadığını göreceklerdir.

Tags: , , , ,

0 Responses to “Kuran'da Matematik hatası var mı?”

Yorum Gönder

Template information

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 İslam Hakikattir. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks